Komende gebeurtenissen
Geen komende gebeurtenissen

Welkom op de website van de VERON afdeling Kennemerland.

De VERON afdeling Kennemerland is een regionale afdeling van de landelijke Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek Nederland (VERON).

Onze afdeling bestaat uit zend en luisteramateurs voornamelijk woonachtig in de regio Kennemerland.

PI4KML is de callsign van ons afdelingsstation. Deze wordt oa. gebruikt 
bij activiteiten zoals contesten (radiowedstrijden).

Leden van de VERON afdeling Kennemerland willen we vragen zich aan te melden op deze website. Ook anderen zijn welkom om zich aan te melden, u kunt zich dan onder andere inschrijven op de mailing lijst.

VERON leden krijgen na verificatie met de ledenlijst toegang tot delen van de website die voor onze afdelingsleden bestemd zijn.
Indien u zich wilt aanmelden als lid van de VERON dan kan dat online op de landelijke website van de VERON.


VERON afdelingsavonden
De 1e vrijdag van de maand houdt de VERON afdeling Kennemerland haar bijeenkomsten
De avonden vangen aan om 20:00 uur (19:30 zaal open) en worden gehouden
bij "Radio club Kennemerland", Westerduinweg 9, 1976 BV IJmuiden.
U kunt uw qsl kaarten ophalen en afgeven aan onze QSL manager Gert-Jan PA3DVA.
De avonden zijn ook toegangkelijk voor niet leden.

Vanaf vrijdag 2 september is de VERON-avond op de 1e vrijdag van de maand.

Het bijhouden van een email bestand is erg lastig zonder adreswijzigingen...
Email-adres wijzigingen? geef het a.u.b door!

Vergeet niet mee te doen met de Afdelingscompetitie!
Per 25 verbindingen levert dat een punt op voor de afdeling
http://afdelingscompetitie.veron.nl/

73
Joop PE1DOY
Geplaatst door PE1DOY op vrijdag 10 juni 2016 - 14:37:03 | Lees/plaats reactie: 0 |printervriendelijk genereer een pdf van dit bericht
GEFELICITEERD
Tijdens het bijwerken van de webpagina zag ik dat er een paar mensen een andere CALL hebben:

Hartelijk Gefeliciteerd!

73, Joop PE1DOY
Geplaatst door PE1DOY op donderdag 09 februari 2017 - 00:51:24 | Lees/plaats reactie: 0 |printervriendelijk genereer een pdf van dit bericht
Nieuwsbrief ontvangen? --> wijzig zelf je email adres
Beste OM's YL's

Regelmatig een melding of nieuwsbrief ontvangen is alleen mogelijk
als het juiste email adres is opgegeven, als het gaat veranderen,
graag zelf even wijzigen in de leden sectie.
Mocht het niet lukken, graag even doorgeven...

Ik heb de volgende accounts opgeheven of de email verzending gestopt van:

Palu - PE4KPD ?
PA3DTS ?
PE1MKH
PD0JGK
Joop Kort - PE1BTK
PA0GVH
PD0HYC


P.S. ik "mis" nog van totaal 77 leden een email adres

73, Joop PE1DOY
Geplaatst door PE1DOY op donderdag 09 februari 2017 - 00:37:38 | Lees/plaats reactie: 1 |printervriendelijk genereer een pdf van dit bericht
De IARU 2 meter contest vanuit Trintelhaven
De IARU 2 meter contest vanuit Trintelhaven, JO22QP, met PA1TK/P september 2016

Theo PA1TK wilde graag zijn revanche halen na zijn debacle in de 2m-september-contest vanuit Trintelhaven in 2015. In de 2 meter-contest op 2 en 3 september 2016 zou dit moeten gebeuren. Eric PE1RLF, Alex PA2CV en ik zouden samen met Theo dit varkentje gaan wassen.

Ruim op tijd vroeg Theo toestemming aan bij de RWS voor het gebruik van deze, zeker voor VHF, toch wel heel speciale plek langs de dijk Enkhuizen-Lelystad.
Er moest weer een echt top VHF-contest-station worden opgebouwd. Dus met 4 antenne-systemen voor 4 richtingen. Voor elk systeem apart moet continu voldoende vermogen beschikbaar zijn en ruisarme voorversterkers verzorgen een optimale ontvangst. Een speciaal omschakelsysteem voor ontvangst in de verschillende richtingen is destijds nog door Ton PAoASH ( SK ) ontworpen en gebouwd.
 
Met de opbouw op het grasveld aan de Trintelhaven begonnen we de vrijdagochtend voor de contest. De tent voor de shack en 3 masten werden met de nodige problemen opgesteld. Zaterdagochtend werd nog de laatste mast opgezet. Alleen de apparatuur moest nu nog even worden aangesloten. We wilden ruim op tijd klaar zijn zodat we rustig onder het genot van een drankje op het begin van de wedstrijd konden gaan zitten wachten.
Dat hadden we gedroomd dus! Tijdens onze portable-contesten van voorgaande jaren in Luxemburg, Frankrijk en Zwitserland bleek er altijd wel iets te mankeren aan de techniek. Trintelhaven bleek helaas geen uitzondering. Behalve verschillende problemen met ons station in de tent bleek zelfs een van onze antenne-systemen kuren te hebben. De eerste uren van de contest draaiden we daardoor noodgedwongen met 3 systemen.

In de eerste uren van de contest ging ons station echt als de brandweer met ruim 60 qso’s per uur. Natuurlijk werd dit daarna, zeker in de nachtelijke uren, stukken minder. De condities op 2 meter tijdens deze contest waren vrijwel vlak maar de activiteit was goed.

In het geheel is deze contest goed verlopen. Voor Theo was dit een heel mooie afronding van zijn ruim 40 jarige ‘carrière‘ als portable-contester !
 
Onze claim voor deze septemberwedstrijd is 602 QSO’s met ruim 220.000 km. Onze beste dx was OE1W in JN77TX met 893 km.

In een van de volgende Electron’s zal een uitgebreid verslag met foto’s van de ervaringen van Theo PA1TK in ‘Trintelhaven’ komen te staan.

10 september 2016

Kees PA5WT
Geplaatst door PE1DOY op dinsdag 20 september 2016 - 16:25:03 | Lees/plaats reactie: 0 |printervriendelijk genereer een pdf van dit bericht
Lezing over eindgevoede antennes
Op vrijdag 13 mei houdt Henk Smits, PE1KFC zijn lezing over eindgevoede antennes. Deze lezing was oorspronkelijk gepland voor de maand april maar is doorgeschoven naar de maand mei. De lezing vindt zoals gebruikelijk plaats in het clubgebouw aan de Westerduinweg te IJmuiden. Ook de aanvangstijd is ongewijzigd: 20:00 uur. Het belooft weer een interessante avond te worden, dus komt allen!

Natuurlijk kunt u ook gebruik te maken van het clubstation met uitgebreid antennepark of van onze knutselruimte. De koffie staat klaar!
Geplaatst door pa3gpa op maandag 09 mei 2016 - 21:00:22 | Lees/plaats reactie: 0 |printervriendelijk genereer een pdf van dit bericht
Agentschap telecom gaat vanaf 2016 weer een bijdrage innen voor registratiehouders

 
Vanaf 2016 gaan we weer €31 per jaar betalen aan agentshap telecom voor registratie en toezicht frequentiebeheer.
 
 
en
  
 


Geplaatst door webmaster op vrijdag 25 september 2015 - 14:17:12 | Lees/plaats reactie: 0 |printervriendelijk genereer een pdf van dit bericht
Online cursus tot zendamateur

Voor mensen die geen tijd hebben om een avond in de week een vereniging te bezoeken Lees hier meer: http://www.hamnieuws.nl/online-cursus-tot-zendamateur/ http://www.hamnieuws.nl/digitale-leeromgeving-zend-amateurs/ Meer informatie over Stichting DLZA is te vinden op de website http://www.dlza.nl
Geplaatst door PE1DOY op donderdag 18 september 2014 - 21:13:59 | Lees/plaats reactie: 0 |printervriendelijk genereer een pdf van dit bericht
International Amateur Radio Union Monitoring System (ex-Intruder Watch)

Wilt u ook graag de amateurbanden schoon houden ?

De Veron Intruder Watch groep (IARUMS) zoekt uitbreiding?om thuis op de shack?regelmatig de exclusieve amateur-banden te monitoren en te rapporteren. ?Veel stations maken gebruik van de amateur-banden, terwijl ze daar niet thuis horen. De signalen zijn in de mode?SSB, FM, CW en diverse digitale modes. Met de freeware programmas, Gram50, Tcube en Spectran zijn veel van deze Uitzendingen te analyseren en te herkennen. PA0GRU helpt u graag op weg om daar in thuis te raken.??Indien U belangstelling heeft om ons team te komen versterken, kunt U nu of later alle informatie ontvangen.


[ Lees verder ... ]
Geplaatst door webmaster op zaterdag 22 november 2008 - 20:55:31 | Lees/plaats reactie: 0 |printervriendelijk genereer een pdf van dit bericht
Welkom
Inlognaam:

Wachtwoord:


Vergeet me niet

[ ]
[ ]
PI4KML
sleutelaar.gif
© 2014 PI4KML.NL