Komende gebeurtenissen
Geen komende gebeurtenissen

Welkom op de website van de Veron afdeling Kennemerland.

De veron afdeling Kennemerland is een regionale afdeling van de landelijke Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek Nederland (VERON).

Onze afdeling bestaat uit zend en luisteramateurs voornamelijk woonachtig in de regio Kennemerland.

PI4KML is de callsign van ons afdelingsstation. Deze wordt oa. gebruikt 
bij activiteiten zoals contesten (radiowedstrijden).

Leden van de Veron afdeling Kennemerland willen we vragen zich aan te melden op deze website. Ook anderen zijn welkom om zich aan te melden, u kunt zich dan onder andere inschrijven op de mailing lijst.

Veron leden krijgen na verificatie met de ledenlijst toegang tot delen van de website die voor onze afdelingsleden bestemd zijn.
Indien u zich wilt aanmelden als lid van de Veron dan kan dat online op de landelijke website van de Veron.


Dag voor de RadioAmateur 2015
Dag voor de RadioAmateur 2015, 7 november in de Americahal te Apeldoorn

De Dag voor de RadioAmateur 2015 zal worden gehouden op zaterdag 7 november, en zoals u dat de laatste jaren gewend bent weer in de Americahal, Laan van Erica 50, 7321BX te Apeldoorn.

Entreeprijzen
De organisatie van de Dag voor de RadioAmateur heeft besloten de entreeprijzen in 2015 t.o.v. die van 2014 met €1,00 te laten stijgen, helaas a.g.v. de alsmaar stijgende kosten. Wel handhaven we de regel van het afgelopen jaren om alle kinderen onder de 16 jaar gratis toegang te geven, in geval van twijfel moet men een identificatiebewijs kunnen laten zien. Op de dag zelf betalen VERON leden aan de kassa € 8,00 op vertoon van hun geldige VERON lidmaatschapskaart. Voor niet-leden bedraagt de entreeprijs € 9,00. Bezoekende bezitters van de Gouden VERON Speld hebben gratis toegang (voorwaarde: deze speld moet men wel zichtbaar dragen).

Parkeren
Even als vorig jaar heft de organisatie van de Americahal op hun terrein, parkeerkosten van € 4,00 per voertuig. U kunt ook kiezen voor gratis parkeren, maar dan moet u een stukje lopen.
Wij hopen dat u zich hierdoor niet laat afschrikken. Reduceer de kosten door met elkaar mee te rijden. De parkeerkosten kunnen worden voldaan door een uitrijkaart te kopen in de entree.

Geplaatst door PE1DOY op woensdag 22 juli 2015 - 22:45:03 | Lees/plaats reactie: 0 |printervriendelijk genereer een pdf van dit bericht
Radio Onderdelen Markt 26-09-2015
Op zaterdag 26 september 2015 wordt voor de 34e keer de bekende Radio Onderdelen Markt bij wegrestaurant de Lichtmis, gelegen aan de A28 tussen Zwolle en Meppel, gehouden. Ook dit jaar zullen weer een groot aantal standhouders hun nieuwe en gebruikte electronica, zenders/ontvangers, antennes en computeronderdelen aanbieden op de meer dan 200 kramen die zich op het terrein bevinden. De markt is geopend voor publiek vanaf 9.00 uur, de toegang is gratis. Parkeren, indien het weer het toelaat is wederom mogelijk op het weiland tegenover het marktterrein tegen een kleine vergoeding van slechts 2 Euro. Maak hier van zoveel mogelijk gebruik; als er parkeeroverlast in de omgeving van de markt ontstaat door verkeerd geparkeerde auto’s, zal de politie verbaliserend optreden, de boete is in ieder geval vele malen hoger dan 2 Euro. In het restaurant kan men terecht voor een hapje en een drankje, tevens is op het buitenterras de mogelijkheid om een hapje en drankje te kopen. De ideale ontmoetingsplek voor een eye-ball-qso Reserveren van een standplaats, die vanaf dit jaar alleen nog uit kramen bestaat is mogelijk tot 19 september 2015. Kosten 30 Euro per kraam van 4m met zeil. Wil men reserveren en komt met een grote bus, camper of auto met aanhanger dan moeten wij vragen om 2 kramen te reserveren i.v.m. de beschikbare ruimte achter de kramen. Voor uitgebreide informatie zie: www.stichtingrom.nl
Tot ziens op 26 september a.s.
Secretaris Stichting Radio Onderdelen Markt
Jan Pasman PA3FII
Geplaatst door PE1DOY op zondag 31 mei 2015 - 22:36:17 | Lees/plaats reactie: 0 |printervriendelijk genereer een pdf van dit bericht
Clubblad RCKML van de maand mei
Ons clubblad van de maand mei is beschikbaar, veel leesplezier toegewenst.
link
Door omstandigheden wat later dan gepland

p.s. wel even inloggen...

73, Joop PE1DOY
Geplaatst door PE1DOY op donderdag 14 mei 2015 - 23:53:39 | Lees/plaats reactie: 0 |printervriendelijk genereer een pdf van dit bericht
CW velddagen 2015

Beste mede-amateurs,

In het weekeinde van 6 en 7 juni zijn er weer de IARU Regio 1 HF CW velddagen. 
Bij voldoende belangstelling zullen de VERON A20 en de Radio Club Kennemerland hier gezamenlijk deelnemen aan deelnemen. 

De geplande mooie locatie is landgoed Beecksteijn in Velsen Zuid. 
Wij hebben minimaal 15 deelnemers nodig die op één of liefst beide dagen bereid zijn om een bijdrage te leveren, niet alleen als operator maar ook bij de opbouw- en afbouw, het transport, bij de catering en niet in de laatste plaats bij het organiseren van de barbecue. 

Indien we dit minimum aantal deelnemers niet halen dan zullen we dit jaar helaas verstek moeten laten gaan. 
Indien u mee wilt doen aan dit oergezellige evenement laat het ons dan op uiterlijk 30 april a.s. per E-mail weten: 

Wij rekenen op uw komst!
Geplaatst door webmaster op vrijdag 17 april 2015 - 21:53:26 | Lees/plaats reactie: 0 |printervriendelijk genereer een pdf van dit bericht
Open dag Radio Club Kennemerland & VERON afdeling Kennemerland

Zaterdag 11 april van 10:00 tot 17:00 uurOpen dag KennemerlandRadio Club Kennemerland, kortweg RCK genoemd is al 49 jaar een actieve zelfstandige vereniging voor radiozendamateurs. Wij zijn een vereniging die zich de laatste jaren heeft gespecialiseerd in verbindingen maken. Zo hebben wij een zeer uitgebreid antennepark voor alle toegestane amateurfrequenties. Met diverse antennemasten, richtantennes, draadantennes, eindversterkers en moderne zendapparatuur is radioverbindingen maken over de hele wereld bij ons een klein kunstje. Ons zendstation is uitgerust voor amateurtelevisie, digitale modes, telegrafie, telefonie, satelliet communicatie, etc.
[ Lees verder ... ]
Geplaatst door webmaster op dinsdag 10 februari 2015 - 21:05:50 | Lees/plaats reactie: 0 |printervriendelijk genereer een pdf van dit bericht
KML /RCK Nieuwsbrief Februari

Op http://pi4kml.nl/e107_files/downloads/Clubblad%202015-02.pdf  treft u de nieuwsbrief van februari 2015 aan.
 
Geplaatst door webmaster op dinsdag 10 februari 2015 - 19:27:25 | Lees/plaats reactie: 0 |printervriendelijk genereer een pdf van dit bericht
Veron afd. Kennemerland 2e in Afdelingscompetitie dit jaar

De laatste lootjes waren heel spannend dit jaar, we hadden een geringe voorsprong op de afdeling Breda. 
Zouden we de afdeling Breda met zijn grote hoeveelheid deelnemers voor kunnen blijven ?
Deelname aan de ARRL 10 meter contest moest dit beslissen.
 
En ja het is gelukt zie op deze website de totaaluitslag.
De eerste 3 zien er als volgt uit:
 
eindstand-2014.jpg
 
Met een voorsprong van slechts 21 punten een 2e plaats voor onze afdeling.
 
Meedoen met een contest is natuurlijk vooral een mooi excuus om goed bezig te zijn met onze hobby.
Mooi is om met het prachtige station en de grote beams van PA6Y een qso maken met Hawaï of een pile up te krijgen vanuit Amerika.
Maar thuis met een simpel draadje als antenne net die Argentijn aan de haak kunnen slaan geeft  minstens zoveel voldoening.
Dat je dankzij  je verbeterde “operating practice”  beter en dus meer kunt werken hoort ook bij het experiment.
Andere modes gebruiken, voor de één cw of RTTY of PSK voor de ander, zorgde ook voor vernieuwd enthousiasme.
Verder zijn we, als contesters, steeds bezig geweest om het station technisch verder te vervolmaken en de antennes te verbeteren.
Het afgelopen jaar was een mooi contestseizoen zo met z’n allen!
 
Hieronder de resultaten van de deelnemers van onze afdeling van dit jaar. Kanttekening hierbij is dat een aantal calls uit onderstaande lijst tevens bijgedragen
hebben aan het resultaat van PA6Y:
 
Afdelings Resultaat in de VERON Competitie (geconsolideerd).
==============================================
1. PA5WT                         550   33.5 %
2. PC4H (+PA3FMC)            321 19.5 %
3. PA2GRU (+PC6F+PG6F)   281 17.0 %
4. PA1TK                          220 13.4 %
5. PA6Y (diverse ops)          147 8.9 %
6. PF1MO                          47 2.8 %
7. PA0B                            40 2.4 %
8. PA3DVA                        10 0.6 %
9. PB5DX                          9 0.5 %
10. PA1CW                        7 0.4 %
11. PA4MRS                       6 0.3 %
 
Totaal score: 1638

Alle deelnemers bedankt en veel succes in 2015 in de contest competitie.
Geplaatst door webmaster op vrijdag 19 december 2014 - 16:06:33 | Lees/plaats reactie: 0 |printervriendelijk genereer een pdf van dit bericht
reactie op de nieuwsbrief vanuit Kroatië

Hallo ,
 
Bedankt voor het toesturen van nieuwsbrief. Leuk . 
Ik zit momenteel ( al een jaar ) in Kroatie op het mooi eiland Brac  in het dorpje Povlja .( zie foto )  Ik kom af en toe naar Nederland  maar voorlopig  moet ik hier blijven . Ik heb  twee trancievers bij mij   maar   om te kunnen werken  moet ik  een antenne plaatsen en dat is mij tot nu toe niet gelukt. Ik kom niet aan toe en moet me iemand helpen .( beam is stuk , een mast moet geplaatst worden , e.z.v  geen tijd ...... ' 
 
Op het eiland Brac is  ook  een radio club  met uitstekende  antenne locatie op Vidova gora, ( hoogste punt van het eiland  rond 700 m ) en ik  denk dat  ook door  gastoperators gebruikt  mag  worden. Met het zender die ze hebben  kan je leuke  verbindingen maken..( zie foto  / maar er zijn veel foto´s en om you tube  veel filmpjes te zien )
vidova_gora_bra_18.9.2004._041.jpg
 
Als iemand interesse heeft  om hier naar toe te komen ,  het kan hele jaar door ,  ik ben bereid om te  bemiddelen voor  wat je nodig zou hebben.  En als me iemand kan helpen met  plaatsen  van antenne  dan zal ik hem  dankbaar zijn  en mij dankbaarheid  duidelijk tonen.
 Het  is  bijna altijd mooi  (behalve als het regent  HI ) ,en  redelijk zacht weer , je kan lekker eten en  bijna iedere week  door visser boten worden  verse sardientjes binnen gebracht ( zie foto's  ).Maar lokale visserman vaart ook  ieder avond uit. Vis is niet goedkoop maar zeker vers en  lekker.
 
Als iemand interesse heeft om hier naar toe te komen laat me weten en ik zal helpen  en een en ander voor je  regelen. ( en niet allemaal tegelijk  HI )  
 
met vriendelijk  groet   Rudi    PA4BS   - 9A2BS 
Geplaatst door webmaster op maandag 24 november 2014 - 10:06:05 | Lees/plaats reactie: 0 |printervriendelijk genereer een pdf van dit bericht
Presentatie door Rob PA3GVI - Binnenkort op de clubavond?

Test je kennis op het gebied van prefixen, antennes, Topografie etc? Maak de Ham Radio Quiz! door Rob PA3GVI http://sitekreator.com/pa3gvi/ham-radio-quiz.html
Geplaatst door PE1DOY op maandag 20 oktober 2014 - 21:53:29 | Lees/plaats reactie: 0 |printervriendelijk genereer een pdf van dit bericht
Online cursus tot zendamateur

Voor mensen die geen tijd hebben om een avond in de week een vereniging te bezoeken Lees hier meer: http://www.hamnieuws.nl/online-cursus-tot-zendamateur/ http://www.hamnieuws.nl/digitale-leeromgeving-zend-amateurs/ Meer informatie over Stichting DLZA is te vinden op de website http://www.dlza.nl
Geplaatst door PE1DOY op donderdag 18 september 2014 - 21:13:59 | Lees/plaats reactie: 0 |printervriendelijk genereer een pdf van dit bericht
Ga naar pagina       >>  
Welkom
Inlognaam:

Wachtwoord:


Vergeet me niet

[ ]
[ ]
PI4KML
sleutelaar.gif
© 2014 PI4KML.NL