Nieuwsbericht: De IARU 2 meter contest vanuit Trintelhaven
(Categorie: Actueel)
Geplaatst door PE1DOY
dinsdag 20 september 2016 - 16:25:03

De IARU 2 meter contest vanuit Trintelhaven, JO22QP, met PA1TK/P september 2016

Theo PA1TK wilde graag zijn revanche halen na zijn debacle in de 2m-september-contest vanuit Trintelhaven in 2015. In de 2 meter-contest op 2 en 3 september 2016 zou dit moeten gebeuren. Eric PE1RLF, Alex PA2CV en ik zouden samen met Theo dit varkentje gaan wassen.

Ruim op tijd vroeg Theo toestemming aan bij de RWS voor het gebruik van deze, zeker voor VHF, toch wel heel speciale plek langs de dijk Enkhuizen-Lelystad.
Er moest weer een echt top VHF-contest-station worden opgebouwd. Dus met 4 antenne-systemen voor 4 richtingen. Voor elk systeem apart moet continu voldoende vermogen beschikbaar zijn en ruisarme voorversterkers verzorgen een optimale ontvangst. Een speciaal omschakelsysteem voor ontvangst in de verschillende richtingen is destijds nog door Ton PAoASH ( SK ) ontworpen en gebouwd.
 
Met de opbouw op het grasveld aan de Trintelhaven begonnen we de vrijdagochtend voor de contest. De tent voor de shack en 3 masten werden met de nodige problemen opgesteld. Zaterdagochtend werd nog de laatste mast opgezet. Alleen de apparatuur moest nu nog even worden aangesloten. We wilden ruim op tijd klaar zijn zodat we rustig onder het genot van een drankje op het begin van de wedstrijd konden gaan zitten wachten.
Dat hadden we gedroomd dus! Tijdens onze portable-contesten van voorgaande jaren in Luxemburg, Frankrijk en Zwitserland bleek er altijd wel iets te mankeren aan de techniek. Trintelhaven bleek helaas geen uitzondering. Behalve verschillende problemen met ons station in de tent bleek zelfs een van onze antenne-systemen kuren te hebben. De eerste uren van de contest draaiden we daardoor noodgedwongen met 3 systemen.

In de eerste uren van de contest ging ons station echt als de brandweer met ruim 60 qso’s per uur. Natuurlijk werd dit daarna, zeker in de nachtelijke uren, stukken minder. De condities op 2 meter tijdens deze contest waren vrijwel vlak maar de activiteit was goed.

In het geheel is deze contest goed verlopen. Voor Theo was dit een heel mooie afronding van zijn ruim 40 jarige ‘carrière‘ als portable-contester !
 
Onze claim voor deze septemberwedstrijd is 602 QSO’s met ruim 220.000 km. Onze beste dx was OE1W in JN77TX met 893 km.

In een van de volgende Electron’s zal een uitgebreid verslag met foto’s van de ervaringen van Theo PA1TK in ‘Trintelhaven’ komen te staan.

10 september 2016

Kees PA5WTDit nieuwsbericht is van PI4KML.NL
( http://pi4kml.nl/news.php?extend.140 )